NovoMiloševačka Slika dana - 30.07.2019

Jel krave i dalje možedu, da idedu na ispašu ?!?

Jel krave i dalje možedu, da idedu na ispašu ?!?

    Opis: Kasno "sinoćke", mi je "stiglo" nekol'ko pitanja, a u "vezu sas" zabranom svakodnevnog' isterivanja krâva uAtar i "večernjog" povratka u selo, što je i najavljeno "zaKraj" jula !!!

    Nemam odgovor, pa se nadam, da će se neko od nadležni' javiti "povodu" tôg pitanja..., a što će "ôdena" i biti objavljeno !!!

    * NM SLIKE DANA DODATAK - 12:53 !!!

    Evo i odgovora..., "daklem, kav - grupa građana", je na "icinijativu" bivši' "fukcijonera", podnela zahtev, da se zabrani kravama dnevni izlazak na pašnjak i povratak u selo, što "ide na Skubštinu Obštine" Novi Bečej, a koja će prvo odlučivati, dal' će se "uobšte" ulaziti u javnu raspravu, što će najverovatnije biti stavljeno na dnevni red, "sektembera" meseca, ove godine !!!

    Ako se, "putom" glasanja, podrži ova "icinijativa, ondak" će javna rasprava, trajati najmanje šes' meseci, tako da bi eventualna odluka bila "donešena" tek dogodine !!!

    E sad', ako i "dođe doTe" odluke, "ondak" se to "neMož" odnositi samo na krave, neg' i na sve ostale domaće životinje, što znači, da u selo niko "neSme" imati više od, recimo "trista" ovaca il' isto tol'ko svinja tovljenika, živine, kôka nosilja, kôza i tako dalje...

    "Ondak" bi "zajinteresovani morali sve "naBrojato", da "selidu" i "gâjidu" trajno izvan sela i "leti" i zimi", udaljeni najmanje "petcta meteri", što je velik' problem, jer treba izgraditi i obezbediti objekte, "dovesti" struju, vodu, "mešine" za pripremu 'râne, "grijanje" zimi i sve ostalo...

    Da "neDûžim", neg' da "zaključujemo":

    - Krave i dalje "možedu", da "idedu" na ispašu !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora