NovoMiloševačka Slika dana - 15.09.2020

Priča sas visine..., a iz prošlosti...

Priča sas visine..., a iz prošlosti...

    Opis: Njega već znâte..., to je moj komšija Radenko Toroman, "uSlikat" 2006-te godine, koji je "ondak" im'o "211-jst cantiMetara", visine, a čini mi se da je, "otKad" živi i radi u Temišvar, još "mâlko naRâstijo", što sam mu i "naPomenijo", kad' sam ga sreo pre "neki dân" !!!

    E, "ondak" se on "setijo" jedne "dogodovštine", dok je još "bijo" košarkaš naše KK "Vojvodine" iz Novog Miloševa, kako su im "posla" gostovanja u "neko selo", domaćini izbušili gume na "aftobus, pošto" su i' naši pobedili !!!

    Trebalo je i dočekati drugi "aftobus", pri velikoj 'ladnoći, a uz to, ostali su "brez" 'râne i "brez" pîća !!!

    "Sas" njima je, "kav" navijač, često iš'o i Bâta Kičov, koji je "râstom bijo" slične visine "kav" i Radenko, koji ga je u "jedan mâ", pozv'o da mu priđe. Čim mu je priš'o, a Bâta je iz kaputa "izvadijo" sûvu, dimljenu pečenicu i pit'o ga, dal' je gladan ?!?

    Tu je moj komšija "ograjso":

    I "ondak" ga je Bata ćutke pozv'o "zaNjim", u kafanu Zadružnog' doma, "di" su ušli "uKujnu", kad' ono tamo "sedidu" kuvari, kuvarice, kelneri, kelnerice, pa su svi "uGlâs" počeli da "vičedu" i da se "čudidu" !!!

    A Bata i' je pit'o:

    A šta je bilo..., Bata je "bijo uTu kafanu, di" su počeli da se "isČuđavadu", kol'ko je "visok, naŠta" im je "priGovorijo", da bi im bolje bilo, da mu "dâdu" nešto da jê ( jede... ), neg' što ga tu "fâlidu"..., pa su mu iz "vângle" dali jednu tu pečenicu, a on i' je pit'o:

    I tako su se naši košarkaši i navijači, najeli od "sîlne" pečenice, "zaFaljujući" Bâti i mom košiji Radenku...

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora