NovoMiloševačka Slika dana - 23.07.2021

Počele su slave novomiloševačke...

Počele su slave novomiloševačke...

    Opis: Počele su crkvene, novomiloševačke slave, a prva je bila "jučeraske", u "rimoKatoličku, crkvenu, obštinu" Beodra, posvećene Sv. Mariji Magdaleni !!!

    Sledeća slava je, 26.07-og i to pravoslavne, crkvene, "obštine" Dragutinovo, u čast Sv. arhangela Gavrila i "naPosletku", 15.08-og pravoslavne, crkvene "obštine" Beodra, u čast Sv. prvomučenika i arhiđakona Stefana ( Prenos "moštiju"... )...

    Izmeđ' je i "sevoska" slava, 02.08-og, u čast Sv. Ilije ( Prorok...) !!!

    Što se tiče jučera'nje slave, "neMogu", a da ne prokomentarišem, mučan utisak, o odnosu ove nakaradne, naPR'Dnjačke vlasti, prema našim meštanima, rimokatoličke veorispovesti !!!

    Od 1971-ve godine, sam se "priSelijo" u "madžarski" kraj, "blîzu" rimokatoličke crkve i "neSećam" se, da je ikad' "doSad" bilo, da se Mesna zajednica ne oseća obaveznim, da pokosi "travuljinu", tamo "di" je "kram"..., čak ni u "najGoro dôbo", u vreme Međunarodni sa'kcija SR Jugoslaviji, kad' nije bilo "bendzina" !!!

    Dalje, asfalt "naDrum" je pun rupa, a "brez" zakrpa, "kav" da to nije moglo da se završi ranije il' da se odloži za kasnije !!!

    Pogledajte sledeću panoramu:

    Napomena - da bi je vidl'i celu, "prePušavajte" strelice za levo - desno ispod fotografije...

    Naglašavam, da ovo nije prvi put, ovoj vlasti, da nas bruka i sramoti !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora