NovoMiloševačka Slika dana - 01.08.2021

Vratila nam se originalna, prâva - Štrudlijada !!!

Vratila nam se originalna, prâva - Štrudlijada !!!

    Opis: A još 'edna dobra vest iz Novog Miloševa, glasi:

  - Vratila nam se originalna, prâva - Štrudlijada ( "Gibanicijada"... ) !!!

    Ako ima nečeg', što je "cigurno" sve obradovalo, a što se tiče ovogodišnje proslave, "kav" naše, "sevoske" slave, a na Sv. Iliju, "ondak" je baš tô, tâ vest !!!

    "PodCetiću" Vas..., poslednja, prâva, originalna Štrudlijada ( "Gibanicijada"... ), se "obDržala" 2012-te godine, što možete "viditi", na "sledeće NM Slike dana":

    E "ondak" je, kako to obično bîva, u nešto uspešno, "tradicijonalno", brendirano, "poČim" se Miloševo i šire "priPoznavalo..., kav" politika umešala prste i baš uspela da osramoti cêlo selo...

    "PriGledajte" sledeće dve, NM Slike dana...

    Baš je "puknila" têška bruka i sramota !!!

    Da stvâr "bidne" još gora, sledeće godine, ta ista, "kav" politika, nije 'tela da prizna, da je "zdravo, jâko" pogrešila, neg' je ukrala ideju i napravila, da tako kažem, lopovsko, plagijatorski "nešto", koje je "kav" ličilo, a nikako nije bilo, ono što bi trebalo da "bidne" !!!

    Evo i te bruke i sramote...

    I tako je to trajalo, sve do "pridProšle" godine, jer prošle nije bilo slave, zbog "pendemije koronAVirusa" !!!

    I najzad, ove godine, je priznato, da se "doSad" grêšilo i da se najzad organizuje originalna, prâva - Štrudlijada ( "Gibanicijada"... ), mada se na "plekatu" programa proslave to ne naglašava, a za nedelju u 16 "cati" !!!

    Daklem, novomiloševačko - Kolo "srbski" sestara , na "čelo sas" Dragom Nedin, najzad, "naNovo" nastupa i to jubilarni dvadeseti pût !!!

    "OdKriću" Vam, samo jednu tajnu, koju osim "posetijotckinja" i posetilaca NM "sajita", niko drugi "neSme" da znâ, a to je, da će se "danaske" deliti štrudla ( gibanica... ) "sas" makom, "rogačom, orajom", višnjom, jagodom, višnjo-makom i "višnjo-rogačom" !!!

    Što se programa tiče, biće "takničenja" u brzo jedenje štrudle ( gibanice... ), a ostalo su tâjna iznenađenja !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora