NovoMiloševačka Slika dana - 11.10.2021

Naša Nikolina-student generacije na BG Filološki !

Naša Nikolina-student generacije na BG Filološki !

    Opis: Naša "Milošefčanka", Nikolina Jorgin, je proglašena za studenta generacije, a na "Filološki fakultet" Univerziteta u "BeVoGrad" !!!

    Šestog' "oktombera", a na Dân Filološkog fakulteta, joj je uručena povelja studenta generacije, "uPisate" 2016/2017 godine !!!

    Tom prilikom je i dâla kratak intervju RTS-u , koji možete "priGledati", ako - KLIKNETE "ÔDENA"

    Nikolina je diplomac arapskog jezika i školovanje nasta'lja na master "studije" !!!

    Evo i intervjua, "sas" Foliloškog' fakulteta...

    Zbog tog' uspeha, čestit'o sam i "njojzi", a i njenim roditeljima Dragici i Draganu...

    ..., koji su, "podCetiću" Vas, vlasnici "najLepče" NM ZOO "avlije", a i "mlogo" šire !!!

    Takođe sam je "zaMolijo", da se u nekol'ko rečenica, obrati "posetijotckinjama" i "posetijocima" ovog, "našog sajita"...

    Zovem se Nikolina Jorgin. Odrasla sam u jednom idiličnom selu, Novom Miloševu, u kom sam i načinila svoje prve korake u obrazovanju. Dok sam bila učenica osnovne škole, otkrila sam ljubav prema jezicima, koji su postali moja najveća strast, u toj meri da sam već tada odlučila da želim da budem profesor jezika kada porastem.
    Zbog ljubavi prema španskom jeziku, upisala sam Karlovačku gimnaziju- specijalnu filološku gimnaziju u kojoj sam pored španskog jezika, izučavaala književnost, lingvistiku, besedništvo... Nakon gimnazije, odlučila sam da upišem arapski jezik kako bih se upoznala sa tim neobičnim jezikom, njegovom neverovatno bogatom kulturom, istorijom i religijom o kojoj nisam mnogo znala. Želela sam da zaronim u neki novi svet ne obazirući se na predrasude. Taj novi svet ne prestaje da me inspiriše iako se bavim arapskim jezikom već skoro pet godina. S obzirom na to da sebe pronalazim u arapskoj književnosti, rešila sam da svoj master rad tome i posvetim.
    Izučavanje arapskog jezika, književnosti, kulture i tradicije za mene ne predstavlja samo strast. To je moj poziv. Moja misija. To je potreba da ukažem na to da su predrasude naš najveći neprijatelj. Zabluda je da učeći nove jezike i upoznajući se sa egzotičnim kulturama "gradimo" mostove. Mostova je oduvek bilo, ali mi smo okretali glavu od njih. Na meni je učinim te mostove prohodnim...
    To je ono za šta ću se zalagati u budućnosti... zbog dobrobiti mog naroda, zbog dobrobiti svih nas.

    Draga, naša Nikolina..., mi "milošefčani" smo ponosni na "tvoj uspeh" i "mlogo" ti "fâla naTim", što se za "našo" selo čulo "po lêpim" !!!

    Želîmo ti sve naj, naj, naj u "dâljnjom" životu !!!

Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora