NovoMiloševačka Slika dana - 15.02.2022

Dr Mila Mihajlović, danaske prima odlikovanje !!!

Dr Mila Mihajlović, danaske prima odlikovanje !!!

    Opis: Dr Mila Radmila Mihajlović, istoričar, komunikolog, umetnik, novinar, prevodilac..., je i "po materi" Miomiri ( "ot" Mudrilovi'..., otac joj je "bijo" Đura Segedinac..., Tarošan su ga zvali... ), a i "po ocu" Radovanu ( njegov "pranDeda", Dušan Mihajlović, je bijo "kovač uKarlovo"... ), poreklom "Milošefčanka"..., meni je "dâljnja" sestra, "sas materine" strane...

    Njeni roditelji, "žividu" mîrne "pemzijonerske" dâne, u "Bečkerek". Iz tôg' braka, Mila ima sestru Mariju, koja je prosvetni radnik. Sin Radovan, je magistrir'o matematiku u Berlin' i radi za kompaniju PWC...

    Karijeru je započela, "kav" operska pevačica, nastupajući po "sevetckim" metropoloma, "danaske živi i radi u Rim', za državnu italijansku televiziju RAI. Autor je deset istorijskih knjiga, od koji' su neke prevedene na strane jezike.

    "Danaske, povodu" Sretenja - Dana državnosti Srbije, "precenik" Republike, će joj uručiti "Srebrenu" medalju za zasluge, na "ceremonju" u "Palatu" Srbija !!!

    Ona je, "barem" kol'ko ja znam, jedina "izNašog" sela, koja je "odlikovata naTaj nivo" !!!

    Sve čestitke..., bravo !!!

    Kratka "bijografija":

    Dr Mila (Radmila) Mihajlović, gimnaziju je završila u Zrenjaninu, a fakultet u Rimu, Konzervatorijum "Santa Ćećilija", odsek solo pevanja.


    Magistrirala u Beogradu, Fakultet muzičkih umetnosti, mentor Zvonimir Krnetić.
    Doktorirala sa najvišom ocenom na temu "Kulturno pamćenje tršćanskih Srba", Fakultet za kulturu i medije, Univerzitet "Džon Nezbit", Beograd.
    Odlukom Matičnog odbora Ministarstva prosvete Republike Srbije, stekla je zvanje naučnog saradnika humanističkih nauka, naučna grana: istorija.
    Član je UKS, UNS i Istorijske sekcije Srpskog lekarskog društva. Živi i radi u Rimu, zaposlena je u državnoj televiziji Italije (RAI), aktivna je kao član Udruženja novinara Srbije i Italijanske novinarske komore, Udruženja književnika Srbije, Udruženja prevodilaca Italije i kao sudski veštak tribunala u Rimu. Profesor je srpskog pri Centru za strane jezike Ministarstva odbrane Italije.
    Svečanim predstavljanjem njene knjige "Za srpsku vojsku - jedna zaboravljena priča", u izdanju italijanskog Generalštaba oružanih snaga, država Italija je zvanično otvorila obeležavanje 100 - godišnjice od početka Prvog svetskog rata.
    Dobitnik je Nagrade Grada Zrenjanina za 2012, Specijalne nagrade žirija italijanske književne nagrade "Čeruljo" za 2014, priznanja UKS "Blagodarje" za 2014, Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2017.
    Za knjigu "Kulturno pamćenje tršćanskih Srba" dobitnik je povelje "Rastko Petrović" 2017. za najbolje prozno delo godine.
    Kao istaknuta ličnost Srba u svetu, bila je počasni gost jubilarnog 50. Srpskog dana na Nijagarinima vodopadima na poziv Srpske narodne odbrane u Kanadi.
Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

Link sponzora
  Link sponzora