NovoMiloševačka Slika dana - 01.05.2012

Bruka i sramota iz demokratije II !!!

Bruka i sramota iz demokratije II !!!

    Opis: "Cigurno" ste, kroz ovaj naš, zajednički sajt, imali prilike da me upoznate, šta sam i kak'i sam, te smatram da nema potrebe da se ponavljam, no za ovu NM Sliku dana, moram ponoviti nekol'ko stvari:

 • Prvo - Otac sam troje dece, starija ćerka Hristina ima još nekol'ko ispita do kraja fakulteta i trenutno radi kao "trgovkinja" u "firmu, moje doleko bolje polovine" Jasmine. Sin Svetozar je završijo srednju školu i trenutno je "neZapošljen", a mlađa ćerka Marija završava drugi razred srednje škole...
      Ponosan sam na svoju porodicu !!!
 • Drugo - Već desetu godinu radim "kav" supružnik, u "pomenutu, gospojinu firmu" BeoDra S.T.R. i to "brez staža" i "socijalnog", jer se "zaTo" jednostavno nema "nonaca"...
 • "Trećo" - nisam član nijedne političke partije ili stranke, a jesam simpatizer Demokratske stranke, ponajviše iz poštovanja prema pokojnom Dr Zoranu Đinđiću, koji mi je "bijo" kućni prijatelj, u vreme kad' sam "bijo precenik" novobečejske "obštine"...
 • Četvrto - Jedina politička "fukcija" koju trenutno imam, jeste mesto "podPrecenika" u "Mesnu zajdnicu Novog Miloševa"...
 • Peto - na "predctojeće" lokalne, pokrajinske i republičke izbore, se nisam kandidov'o, jer me interesuje, da tako kažem, samo Novo Miloševo...
 •     I sad' zamislite mog' čuđenja, da sam "kav" takav, "posto" glavni, politički neprijatelj URS-a, ( Ujedinjeni' "Rigijona" Srbije... ) i SPO-a ( Srpskog Pokreta Obnove... ) u "ovu, pridIzbornu kampanju, ijAko uNju" ni ne učestvujem !?!

      Propagandni materijal je deljen od kuće do kuće i zamislite, uCrkvu", za vreme nedeljne službe !?!

      "NeBi" da "bidnem preObširan", al' sve je počelo - ODAVDE !!!

      A završilo se OVAKO !!!

      Evo mog', kratkog komentara - najniža društvena jedinica, koju Ustav poznaje, je lokalna samouprava iliti "obština". Pojam Mesne zajednice ne postoji u Ustav !!!
      Kad' se kaže, da se raspisivadu izbori ne "sve nivoje", to znači: za republičke i pokrajinske poslanike i odbornike "uObštinu", a ne i za odbornike mesni' zajednica !!!
      Mesne zajednice, osniva, razrešava i "ukida", jedino "Skubština obštine" !!!

      Zbog totalnog nepoznavanja Ustavnog prava, pojednici iz "predhodnog, razDrešenog" Saveta mesne zajednice "Novog Miloševa", su se obratili baš Ustavnom sudu ( ?!? ) i dobili jasan odgovor, u smislu:

      Ustavni sud nije nadležan, za pitanje Mesnih zajednica, već su to Skupštine opštine !!!

      U "daljnji" tekst se kaže:

      Ipak, ako Vas interesuje, samo naše mišljenje, smatramo da Skupštine opštine Novi Bečej, nije dobro postupila u slučaju razrešenja Saveta Mesne zajednice...

      "SoTim mišljenjom" nekog' birokrate, se "predhodna" politička "vrhuška falila", kako je bila u pravu i kako će "vrlo uskoro, precenik obštine" Miša Vrebalov, "precenik Skubštine obštine" Dobrivoj Raškov i "precenik" Privremenog organa Dragan Belić, biti na spektakularan način biti prvo u'apšeni, a tek u zatvor' pitani, šta su to uradili !?!

      To je išlo do te mere, da me je nekol'ko poznanika zvalo "priko" telefona, a jedan se čak i obradov'o, kad' me je "vidijo" na "sokak", jer je "mislijo" da sam u "aps" !!!

      Eto šta Vam je pravi primer i ko je pravi majstor, "takoZvate" - prljave kampanje !!!

      Dalje, "podPisi" za razrešenje predhodne političke "vrhuške", su skupljeni za nedelju dana, a ne za četir' meseca, kako tvrdidu. "Mlogi" meštani nisu smeli da "podPišedu", jer su se bojali, da će spisak "viditi" ondašnji sekretar Mesne zajdnice Saša Vojnović, jer su se bojali !!!
      "Gnustna" je laž, da smo "sLagali" meštanke i meštane, da "podPisujedu" ukidanje Mesnog samodoprinosa i slično !!!
      Po statutu "Skubštine obštine" Novi Bečej, bilo je dosta da se skupi pet "odCto", od ukupnog broja meštana "sas" pravom glasa, dok je po neusklađenom Statutu mesne zajednice to bilo deset, a skupljeno je "dvanajst odCto" !!!
      "Na "sednicu Skubštine obštine", odluka o razreženju je podržata "sas" 21-im glasom ZA i svega 4-ir' PROTIV !!!

      Dalje, u "njinu", zajedničku kampanju, značajno mesto zauzima tvrdnja za Privremeni organ, da - po zakonu takav organ nigde ne postoji !?!

      "Podcetiću bivšog" sekretara, Vojnović Dušice Sašu, da je dana 11.06.2002-ge godine, zasnov'o radni odnos "sas" Mesnom zajednicom "Novog Miloševa", na "mesto" VD sekretara, od strane Privremenog organa, kako se kaže u "odluki" - ..., do lokalnih izbora na području opštine Novi Bečej !!!

      NASTAVIĆE SE...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...