NovoMiloševačka Slika dana - 15.07.2013

A što je smenjen, Dragan Belić V ?!?

A što je smenjen, Dragan Belić V ?!?

    Opis: Prvi nastavak je "bijo - 11.07.2013-te, pa je drugi "bijo" - 12.07.2013-te, pa je treći "bijo" - 13.07.2013-te, pa je četvrti "bijo" - 14.07.2013-te i evo ga još 'edan - peti !!!

    "Sas" obzirom na "materijal", moglo bi tu da "bidne" još "mlogo" nastavaka, no, kako ni ja sâm "neVolem" da pišem o ovak'im stvarima, verujte, skratiću kol'ko "guđ bidnem" mog'o...

    A šta ću..., kad' sam "niČim izazvat" !!!

    Pokuš'o sam više "puti", da ukažem našoj, mlađanoj, gospođici "precenici", ko su prijatelji, a ko neprijatelji "našog" sela. Iz iskustva i sâmi znate, da "poStojidu", kako kaže "jedan moj dobar" - neprijatelji "sas spoljašnjim" i unutrašnjim "sagorevanjom" !!!

    E, ovi poslednji "naBrojati" su "pogotovu" opasni, a ja i' još i "zovem" - pijavice, krvopije !!!

    To su Vam oni, što nam godinama "pijedu" i "sisadu" krv, to jest', "kav" nešto važno "radidu" za selo, a u "zaPravo izvlačidu novce" za svoj džep !!!

    A pijavice jako, dobro "znadu", kako da se uvuku "podKožu", do mlâde krvi !!!

    Izmeđ' ostali', "jedared" sam joj otvoreno kaz'o:

 • Svi mogu..., al' on nikako "neMož" dobiti taj pos'o ?
 •     Iznenađena, nije ni dočekala moje obrazloženje:

 • Mene ne interesuju vaši lični problemi..., ako ih imate, rešite ih sami..., mene samo interesuju problemi Mesne zajednice i rešenja za nju !!!
 •     Meni je o'ma' bilo jasno "oČim" se tu "zaPravo" radi..., a mislim i da je Vama...

      Dalje, ono što od "konstitujisanja" najviše zameram glasačkoj, većinskoj "mešini" LDP i SRS, iz redova članova Saveta MZ, je odluka ( a na "precenicin" predlog naravno... ), da za iznos do =50.000,00 ( i "slovom": pedes't 'iljada... ) dinara - "neTreba" nikog', ništa da pita, nit' da opravdava !?!

      Paz'te dobro, malo ko bi "takvo šta, uobšte" mog'o i da smisli i da dâ "kav" predlog !!!

      Zamislite, da kojim "slučajom", imate tak'u môć, samo "zaFaljujući", nepromišljenoj i prema selu ( koje i' je izabralo... ) neodgovornoj glasačkoj "mešini" ?!?

      Tačno se sećam njegog osmeha, kad' je bilo "gotavo" glasanje i "praktički", od "oTa" doba, pored ukinutog Koordinacijonog tela, ni Savet Mesne zajednice "Novog Miloševa", nije "bijo" nuždan, jer je sâma "precenica" mogla sve da rešava i "potroši" sve novce !!!

      Jedini problem joj je bila ranija odluka Saveta MZ, po kojoj "trebadu" najmanje dva "podpisa fukcijonera", za bilo koju "financijsku trasakciju", a to sam uglavnom "bijo" ja, "kav" drugi "potPrecenik", pošto je, da tako kažem, stariji, prvi "potPrecenik" zapošljen u "kikindcku" Livnicu, pa iz tog' razloga - Vrata Mesne zajednice je otvarao samo kada su sastanci Saveta i nikada više ...

      Do te, sporne odluke, sam još i kako-tako mog'o da pratim šta "podPisivam", no "posla" nje nisam. Zamislite, dođe Vam na potpis uplata za "foto-oparat" Nikon, a MZ ga već ima !!!

      A što, po kojoj "odluki" i kome "ide" da se slika il' da slika nekog' drugog', to tebe drugi "podPreceniče neTreba" da interesuje, neg' ti lepo "podPisivaj" !!!

      "PredPoslednji" virman, koji mi je doš'o pod "olovku", je "bijo" na iznos od "blizu" pedes't 'iljada dinara, potpuno nepoznatoj firmi i još kad' mi je dato "labavô" objašnjenje, da je u pitanju "kav" neka "akontacijica", za "odPrilike" trostruko veći iznos, kako je to lepo "precenica" navela u tekst' - Saradnja je izostala...

      Rek'o sam da više ništa neću "podPisati", al' sam "sLago", jer sam u "Novim" Bečeju, ipak "jedared podPiso" uplatu "prema" jednom, našom, sportckom klubu, a to je bilo još "negdi sPočetkom" proleća...

      Dana'nji zaključak bi "bijo" iz dela obeležene, "precenicine" izjave:

      U "naredni perijod, kav" i uvek, Mesnu zajednicu "Novog Miloševa, očekiva zdravo, jako", puno posla, a kako nisam "bijo razPoložen" da pružim "očekivatu" pomoć i saradnju i ništa nisam "radijo" za svoju lokalnu zajednicu, nisam ni "zaSlužijo" da "bidnem" u "njeno rukovodctvo" !!!

      NASTAVIĆE SE...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...