NovoMiloševačka Slika dana - 14.07.2013

A što je smenjen, Dragan Belić IV ?!?

A što je smenjen, Dragan Belić IV ?!?

    Opis: U "ovaj mali serijal", postoji - uvodni deo, pa "ondak" nešto - o očekivanju i još o - o sedenju i otvaranju vrata MZ...

    Da je autor teksta ( "Sas" lako priPoznatljivim" stilom... ), koji se nevešto krije iza "aktualne precenice", bolje upoznat "sas situvacijom" u MZ "Novog Miloševa, cigurno" se "neBi" ni "uSudijo" da "ovakvo šta" napiše, no "barem zaTo" nisam kriv...

    Kad' su "obštinski fukcijoneri vidili" da je vrag il' možda "vragica" odnela šalu, došli su "jedan dan, sas najVišljog nivoa", da nas "miridu" !!!

    Tu je "bijo precednik obštine, Miša Vrebalov ( LDP, a kasnije je priš'o u DS... ) , pa "ondak" njegov zamenik, Toma Ratković ( DS... ) i pomoćnik Saša Šućurović ( LDP, "danaske precenik obštine", poznatiji "poTim" što je "razbijo" novobečejski trijumvirat i "naPravijo" koaliciju "sas" SNS-om... )...

    Svi smo ponešto, po više "puti kazali", pa da bi unekol'ko "prikino" ponavljanje, "zaTražijo" sam reč:

 • Pa dobro..., ajde kaži ti nama Aleksandra..., šta je po tebi rešenje ?
 •     A ona, "kav" da je jedva čekala to pitanje, pa je krenila "kav" iz puške, očigledno očekujući podršku:

 • Evo ovako..., na sledećem sastanku Saveta Mesne zajednice, ja ću tražiti Vašu smenu !!!
 •     Kad' su "ondak obštinski fukcijoneri", složno "uGlas" proderali "naNju, gotavo" sam se i ja "poPlašijo" !!!

      Da "neDužim, ijAko" vidno "razočarata nePodrškom", na nagovor "obštinski fukcijonera", pružila je ruku, da "kav" nasta'ljamo saradnju...

      Kod konstituisanja novog' Saveta MZ i pored silni' problema, koji su čekali rešenja, sve je nekako bilo koncipirano na zbrinjavanje gospođice "precenice, pa je tako pored "fukcije", čekalo "rezervisato" mesto pripravnika u JKP Kompred ( što je "država financirala"... ), da bi posla tog' o'ma' bila tu i "zaPošljena" il' čak i posta'ljena za "diriktorku" !!!

      Za "fukciju" joj je određena plata od trides't i šes' 'iljada dinara, dok je "potPrecenicima odRezato TriRed" manje !!!

      Kad' je država najzad "odRešila kesu" i "aminovala financije" za pripravnike, "mlogo" mladi' ljudi, "brez" i dana radnog iskustva i staža, je očajnički tražilo šansu, dok je naša "precenica", jednostavno iz kancelarije Mesne zajednice, "očila" JKP Kompred, predala radničku i zdravstvenu knjižicu, "kav" i platnu karticu i "podPisala" ugovor. Međutim, kad' joj je šefica "kazala", da od "sutriDan" redovno dolazi na pos'o, "počevu" od sedam "zajtra", odgovorila je, da to nije moguće, jer ima "mlogo" obaveza u MZ !?!?!?

      I tako je to trajalo nekol'ko meseci, dok "jedared" nisam "postavijo" to pitanje na sastanak Saveta MZ:

 • Aleksandra..., ti si već nekol'ko meseci "preJavljena" u JKP Kompred, "kav" pripravnik i "priko" nji' bi trebalo da "dobljavaš okolo" dvades't i četir' 'iljade dinara i od dana "podPisivanja" ugovora, po "koalicijonom" dogovoru, ti bi od MZ trebala, da "naMesto" trides't i šes', primaš "dvanajst" 'iljada dinara..., jel' tako ?
 • Da...
 • Pa što "ondak" još uvek primaš trides't i šes' 'iljada dinara od MZ...
 • ...
 • Dal' ti "uobšte odRađivaš pripravnički" ?
 • Ne...
 • Pa, kad' ćeš vratiti pare Mesnoj zajednici...
 • Vratiću, kad' mi "Kompred" uplati...
 • A kako da ti "Kompred" uplati, kad' ti tamo ni "nejdeš" da radiš ?!?
 •     Da i "okolo" ovog "neTupim" dalje, uglavnom, pripravničko mesto je bilo "zauzeto" il' još bolje rečeno - oteto nekom' drugôm', jâdnom' "brez" posla, a "sas fakultetckom" diplomom !!!

      E, što se tog' tiče, potpuno se slažem "sas" autorom teksta, u kom' "kavBajagi precenica", kaže za "podPrecenika" - kao predsednik Mesne zajednice nemam od njega nikakvu pomoć !!!

      A još o "financijama" u "sledeći nastavak"...

      NASTAVIĆE SE...

  Copyright © Dragan Belic - - All right reserved

  Vaš mâli prilog, "mlogo" znači, a u cilju "dâljnjog, svakodnevnog izlaženja" ovog sajta !!!

  Link sponzora
    Link sponzora

    ...
  Arhiva Slika dana:

  - po mesecima !!!

  - po godinama !!!

  DownLoad-ujte, odštampajte i "nalepte digođ naZid aktualni
  novoMiloševački" kalendar za tekući mesec...